GMP
 

GMP, İngilizce Good Manufacturing Practice kelimelerinin baş harfleridir. Türkçe ye İyi Üretim Uygulamaları olarak tercüme edilir. GMP, Türk Gıda Kanunu dahil, bütün gıda kanunlarında geniş yer almıştır. Güvenli gıda üretiminin temelidir. Gıdanın üretim, depolama ve dağıtımında öngörülen uygulamaları, standartları ve kontrol sistemini kapsar. GMP sistemi en az kanunların öngördüğü standartları karşılayacak şekilde veya bunun daha üstünde kuruluşların koyduğu kendi standartlarını karşılayacak şekilde oluşturulur.

GMP nin amacı ürün güvenliği ve kalitesini sağlamaktır. Ancak güvenlik ve kalitede artan istekler GMP nin HACCP ve ISO 9000 gibi sistemlerle beraber uygulanmasını gerekli kılmaktadır.Yalnız gıda sektörü ve gıda sektörünün tedarikçileri değil, kimya, kozmetik ve ilaç sektörü de GMP uygulamalıdır.Güvenli Gıda Eğitim ve Danışmanlık yetkilileri, gıda ve gıda dışı sektör için GMP eğitimleri ve denetimi konusunda Türkiye deki ilk çalışandandır.

 
  English

 Güvenli Gıda Eğitim ve Danışmanlık
161 Sokak No: 12 Daire.3 Bornova - İzmir     Tel : 232 339 13 35 
 guvenligida@guvenligida.com.tr
Skip Navigation Links
  Powered by Deltawebsistem Ziyaretçi Sayısı : 689808