HABERLER

İngiltere'de gıda alerjisi testleri artırılmaktadır

Avrupa Federasyonu tarafından yapılan bir araştırmada, Avrupa'daki erişkinlerin yaklaşık %4 ünün ve çocukların %8 inin çeşitli gıda alerjilerine maruz kaldıkları ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine, özellikle İngiltere de gıda üreticileri alerjik madde tespitini sağlayan testleri arttırma kararı almıştır. 20 yıldır geçerli olan “% 25” kuralı artık yavaş yavaş önemini yitirmektedir. “%” kuralına göre, bir gıda üretiminde kullanılan malzeme o gıdanın % 25 ini oluşturuyorsa gıda üzerindeki etikette yazılması gerekmekteydi. Yani o malzeme tüm gıdanın içeriğinde % in altındaysa , hiç belirtilmiyordu. Fakat gıda alerjilerinin bu kadar yaygın bir hal alması sonucu, 2004 ün sonunda hazırlanan kanunun Avrupa Topluluğunda yürürlüğe girmesi ile, artık gıdanın üretiminde kullanılan bütün malzemeler etiketinde belirtilmek zorundadır.

×