HABERLER

Atıştırmalık gıdalarda (snack foods) gıda güvenliği tehlikeleri

Tatlı sektöründe metal bulaşması, pizzada patojen bulunması maliyetli geri toplamalara neden olmuştur. Aşağıdaki bulaşmalar, gıda üreticilerinin niçin daima uyanık olması gerektiğine, gıda güvenliği ihlal edildiğinde bir taraftan ürünler raflardan toplanırken, müşteri güveninin nasıl kaybedildiğine dikkat çekmektedir.

Aralık ayının 2. haftası Marks&Spencer cheese kekleri Amerikan bisküvi ürünlerinde ince metal tel bulunması nedeni ile geri toplamıştır. Bu bulaşmış Amerikan bisküvileri İngiltere de Co-op, Aldi, Morrisons, Sainsbury, Somerfield ve Tesco gibi supermarketlerde kendi özel etiketleri ile satılmaktadır. Üretici firma, bulaşmanın makine hatasından kaynaklandığını ve böyle bir hatanın bir daha oluşmaması için araştırmaların sürdüğünü belirtmiş, bütün müşterilerinden özür dilemiştir.

ABD nin en büyük et üreticisi Cargill yine Aralık ayının ilk haftasında 454 ton sığır kıymasını E.coli O157: H7 ile bulaşmış olabileceği için geri toplamıştır. General Mills in bayileri olan Totino ve Jeno firmalarının pizzalarında aynı E.coli suşu bulunmuştur. General Mills depolardan 414 bin kutu pizzanın geri toplandığını belirtmiştir. Pizzaların bir kısmı donmuş halde olup, Ohio da üretilip, bütün ülkeye dağıtılmıştır.

×