HABERLER

İrlanda'da Yetkililer Tüketime Hazır Gıdalarda Hijyenik Koşulların Tam Uygulanmasını İstemektedir

Genellikle yaz aylarında gıda zehirlenmeleri artış göstermektedir. Bu nedenle geçtiğimiz aylarda İrlanda Gıda Güvenliği Yetkilileri (FSAI), otel, pub ve restoranlarda (catering sektöründe) hijyenik olmayan uygulamaların tolere edilmeyeceğini, halk sağlığı için tehlikeli görülen yerlerin kapatılacağını açıklamıştır. FSAI, İrlanda da 1998-2000 yılları arasında 100 salgının kayıtlara geçtiğini, bu salgınlarda toplam 2700 kişinin etkilendiğini ve 6 sının öldüğünü belirtmiştir. Bu olaylara neden olan başlıca faktörler kötü hijyenik alışkanlıklar, uygun olmayan depolama, yetersiz pişirme/tekrar ısıtma, çapraz bulaşma ve yetersiz eğitim olmuştur.

×