HABERLER

Servis edilen gıdalardaki yabancı maddeler

Gıda güvenliği ile ilgili olarak pek gündeme gelmeyen 2 tehlike grubu sıcak gıdadan yanma ve gıdalardaki yabancı maddelerin yarattığı zararlardır. Garsonun taşıdığı tepsinin bir müşterinin koluna, bacağına belki de yüzü veya boynuna dökülmesi deride önemli yanıklara neden olabilir. Bu yanıkların tedavisi için plastik cerrahi müdahale, yaralanan yere parça ekleme vb. tıbbi harcamalar ortaya çıkmakta ve kazada hasar gören kişiler tazminat talep etmektedir. Aynı şekilde gıdalardaki yabancı maddeler de benzer durumlara yol açmaktadır. Kemik, meyve sapı veya sert çekirdek gibi maddeler insanların dişlerinin kırılmasına, boğulmalara neden olabilmektedir. Bu gibi olaylar aniden yaşanmakta ve restoranlar bu durumu inkar etmemektedir. Tavuk göğüslü bir sandviç yiyen bir kişinin tavuk kemiğinden boğulması durumunda sorumlu kimdir? Bu gibi tehlikeler iyi bir perakende gıda HACCP programı kapsamı içinde olmalıdır.

×