HABERLER

Konserve Gıdaların Kalay içeriği

İngiltere'de konserve gıdaların kalay içeriğinin 5 yıl önceye göre daha düşük olduğu ve yasal sınırlar içinde bulunduğu belirtilmiştir. 400 farklı meyve, sebze konservesi ve domates bazlı üründen ?.5 inin kalay konsantrasyonu, konserve gıdalarda bulunabilecek izin verilen maksimum düzey olan 200 mg/kg ın altında bulunmuştur. 1997 ve 1999 yıllarında yapılan tarama çalışmalarında ise bazı örneklerde nispeten daha yüksek düzeylerde kalay bulunduğu belirtilmiştir. Çeliği korozyondan korumak için yapılan kalay kaplama yavaşça gıdaya geçebildiği için, konserve gıdalar bir miktar kalay içerebilmektedir. Tarama çalışmasında kutuların içinin tamamen lakla kaplanması ile asit gıdalara kalay geçişinin azaldığı belirtilmiştir.

×