HABERLER

BRC-Gıda Güvenliği Global Standardı 9. versiyon

1- Ürün güvenliği kültürünün anlaşılması ve geliştirilmesini teşvik
2- Codex gıda hijyeni genel ilkeleri ile uyum ve geniş çaplı uygulanabilirlik ile standardın gereksinimlerini karşılaştırabilmek
3- Bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak denetim seçeneklerini genişletmek
4- İç denetimler, kök neden analizi, önleyici faaliyetler ve vak'a yönetimi gibi temel ürün güvenliği faaliyetleri ile ilgili gereksinimlerin güncellenmesi
5- Kesimhane ve hayvan yemi üreten tesisler için daha fazla netlik

3 yıl içinde seçilen bir yılda habersiz denetime gönüllü olunursa, standart, en yüksek BRCGSAA+ derecesi ile pazarlama yapabilme avantajı yaratmıştır. DENETİMİN ODAĞI İYİ ÜRETİM UYGULAMALARI (GMP)dir. Standart 4 ana bileşeni esas almıştır;
- Üst yönetimin sözü
- Gıda güvenliği planının geliştirilmesi (HACCP bazlı tehlike ve risk değerlendirme sistemi)
- Ürün güvenliği ve kalite yönetim sistemi
- Ön gereksinim programlarının oluşturulması
Bu standardın isteklerini yerine getirirken Gıda Hijyeni Cilt 2 'Gıda işletmelerinde hijyen' ve Gıda Hijyeni Cilt 3 'Gıda Güvenliği Uygulamaları'adlı kitaplarımız içeriği ve eklerinde yer alan bilgiler ile büyük yardımcınız olacaktır.

×