HAKKIMIZDA

Güvenli Gıda Eğitim ve Danışmanlık, 1997 yılında Prof Dr. Deniz Göktan tarafından güvenlik ve kalite konusunda gıda sanayinin ihtiyaçlarına cevap vermek amacı ile kurulmuştur. Kuruluşundan beri çalışmalara destek vermiş bulunan Prof. Dr. Günnur Tunçel 2005 yılından itibaren firma ortağı olarak çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. Kuruluş elemanları gıda mikrobiyolojisi, gıda hijyeni, işletme sanitasyonu ve HACCP konularında derin bir birikim ve deneyime sahiptir. Firmanın amacı gıda sanayimize gıda güvenliği ve kalite konusunda sektöre özel son bilgileri ve uygulamaları aktararak, uluslararası platformda müşteri memnuniyetinin artmasına hizmet etmek olmuştur. Firmamız, ISO 22000, BRC ve IFS konularındaki yoğun uygulama taleplerini karşılamış, gıda güvenliği konusunda sektör elemanlarına uluslararası kriterlere uygun farklı düzeylerde eğitimler vermiş ve uluslararası sınav ve sertifika uygulamaları yapmış, gıda güvenliği yönetim sistemi denetçilerini yetiştirmiştir. Firmamız 2010 yılı sonunda kitap yazma çalışmalarına yoğunlaşmak için ticari faaliyetlerine son vermiştir. Prof. Dr. Deniz Göktan ve Prof. Dr. Günnur Tunçel üniversite ve sanayi deneyimlerini öğrencilere ve gıda sektörüne 2010 yılında ilk 2 cildini yayınladıkları Gıda Hijyeni kitap serisi ile aktarmayı amaçlamıştır. İlk yayın tarihinden itibaren kitaplar giderek artan bir ilgi ile karşılanmış ve bir çok Gıda Mühendisliği bölümlerinde Gıda Hijyeni 1, Gıda hijyeni 2 ve Gıda Hijyeni 3 ders kitabı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Gıda Hijyeni 4 Eğitici Rehberi olup, uluslararası kriterlere uygun 3 farklı düzeyde verilen gıda hijyeni eğitimine ilişkindir. 2022 yılında tamamlanan ve 2023 yılında yayınlanan Gıda Hijyeni 5 Gıda Güvenliği Bilgi Ölçme ve Değerlendirme adlı kitap, 2000 e yakın soru ve 60 vaka analizi ile soru bankası şeklinde hazırlanmıştır.

DENİZ GÖKTAN Kimdir?

1978-1997 yılları arasında Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde gıda mikrobiyolojisi ve hijyeni derslerini veren Prof. Dr. Deniz Göktan, Gıda Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı, Ege Üniversitesi Senato üyeliği görevlerinde bulunmuş, yerli ve yabancı dergilerin yayın kurullarında yer almış, üniversite-sanayi işbirliğine dayalı çok sayıda proje hazırlamış ve yürütmüş, gıda sektörü için çeşitli eğitimler düzenlemiştir. 1997 yılında kurmuş olduğu Güvenli Gıda Eğitim ve Danışmanlık firması ile gıda sektöründe henüz yeni uygulanmaya başlanan HACCP ve gıda güvenliği yönetim sistemlerinin anlaşılması, uygulanması, gıda sanayiinde farklı düzeylerdeki kişilerin eğitilmesi, işletme tasarımı, gıda mikrobiyolojisi laboratuvarı kurulması vb. konularda projeler yapmış ve yoğun olarak çalışmıştır. Bütün bu deneyimlerini Prof. Dr. Günnur Tunçel ile birlikte hazırladıkları 5 ciltlik Gıda Hijyeni kitap serisi içinde toplayarak sektöre aktarmıştır. Gıda Hijyeni Cilt 5 ile yine bir ilki gerçekleştirerek, gıda güvenliği söz konusu olduğunda gıda sanayiinde, resmi ve özel gıda kuruluşlarında çalışacak çeşitli kademelerdeki kişiler ‘hangi bilgilere sahip olmalıdır’ sorusuna yanıt olarak bir test kitabı hazırlamıştır. Bu soru bankasının amacı çalışacak kişilerin uluslararası kriterlere uygun olarak seçilmesi, değerlendirilmesi ve eğitilmesine bir standart getirmeye yardımcı olmaktır. Prof. Dr. Deniz Göktan ın 70 den fazla yurt içi ve yurt dışı yayını ve 7 kitabı bulunmaktadır. Kitapları birçok Gıda Mühendisliği Bölümlerinde ders kitabı olarak da kullanılmaktadır. Deniz Göktan, son yıllarda çalışmalarını Gıda Hijyeni serisi kitaplarını yayınlamak ve güncellemek üzerine yoğunlaştırmıştır.

GÜNNUR TUNÇEL Kimdir?

1984-2005 yılları arasında Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde çalışan Günnur Tunçel, doktora çalışmasını Hollanda’da Wageningen Ziraat Üniversitesinde yapmış, NATO ve Avrupa Birliği dahil uluslararası çeşitli projelerde çalışmıştır. Ege Gıda Mühendisliğinin yanısıra ilk açıldığı yıllarda Ege Meslek Yüksekokulu ile Tire Meslek Yüksekokulunda çeşitli gıda programlarında ve Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde de, gıda mikrobiyolojisi ve gıda hijyeni dersleri vermiştir. Birçok davada bilirkişi olarak görev almıştır. Gıda mikrobiyolojisi ve gıda güvenliği konusunda çok sayıda yurt içi ve yurt dışı yayını bulunmaktadır. 2002 yılında profesör ünvanını alan Günnur Tunçel, 2005 yılından itibaren ‘Güvenli Gıda Eğitim ve Danışmanlık’ firmasındaki çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. Gıda sektörünün bütün alanlarında GMP, HACCP, Gıda güvenliği yönetim sistemleri kurulması uygulanması, iyileştirilmesi danışmanlığı, denetim firmalarında denetçilerin denetimi ve eğitimi, gıda mikrobiyolojisi laboratuvarı kurulması, gıda fabrikalarının ve yemek fabrikalarının tasarımı projelerinde çalışmıştır. KOSGEB ve ABİGEM (Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) gıda güvenliği ve kalite yönetim sistemleri eğitimcisi ve danışmanı olarak projelerde çalışmış, CIEH (Chartered Institute of Environmental Health) sertifika programları için gıda hijyeni ve HACCP’in bütün seviyelerinde eğitimler vermiştir. ‘Türkiye’de Gıda Güvenliği Kontrol Sisteminin Güçlendirilmesi ve Yeniden Yapılandırılması’ konulu AB projesinde gıda güvenliği danışmanı olarak çalışmıştır. 2010 yılından itibaren çok Kıymetli Hocası Prof. Dr. Deniz Göktan ile birlikte 5 ciltten oluşan ‘Gıda Hijyeni’ kitap serisini yayınlamaya yoğunlaşmıştır.

Yayınlar

×